Ontwerp voor het plein voor Theater aan het Spui
Ik deed een onderzoek naar de geschiedenis van het oude (Joods) centrum, waar het Theater is gebouwd. Ik onderzocht de verdere plannen voor het Spui. Wat betekent een plein en wat wil de stad daarmee. Hiervoor kreeg ik een experimenten budget van Stroom (haags centrum voor Beeldende Kunst).

Ik concludeerde dat het Theater door wat vroeger het water/spui , maar nu een weg en trambaan is, afgesloten wordt van de rest van het Theaterplein(Lucent Danstheater, Residentieorkest)
Naar aanleiding van al deze gegevens maakte ik een ontwerp waar geschiedenis en toekomst in elkaar overvloeien.
Ik maakte een tekening op de vloer die refereerde aan de oude joodse huizen, een hart wat water rondpompt en in welke (hart)kamer het binnenstroomt, versterkt het licht in die kamer.
In het midden moet een hoge schommel komen waarmee je al schommelend over de muur van de tram met het andere deel van het theaterplein kunt ‘communiceren’. Van dit onderzoek maakte ik een bijbehorend boekje waarin alles met tekeningen is uitgewerkt.

ontwerp plein voor Theater aan het Spui, Den Haag, 1996
bovenaanzicht ontwerp plein voor Theater aan het Spui, Den Haag, 1996
bovenaanzicht 2 ontwerp plein voor Theater aan het Spui, Den Haag, 1996